1 jaar Aquandé

Published on donderdag 01 juli 2021
Aquandé 1 jaar

Op 1 juli blies het zwembad Aquandé een eerste kaarsje uit. Ondanks de coronapandemie maakte het zwembad een vliegende start.

69.219 zwemmers waagden zich het voorbije jaar aan een duik in het nieuwe zwembad van Anzegem en Deerlijk. Zo’n 40.000 daarvan zijn individuele zwemmers, de rest kwam via de school, club of zwemles. Twintig scholen uit Anzegem en Deerlijk beleefden er plezier. Drie clubs vonden er hun nieuwe thuis. Zij gebruikten gemiddeld 185 keer per maand het zwembad. Dat Aquandé een schot in de roos is, merken we ook aan het aantal verkochte abonnementen, zo’n 566.

Samenwerking

De vlotte samenwerking tussen Anzegem, Deerlijk en uitbater Farys werpt duidelijk vruchten af. Het zwembad was het voorbije jaar 320 dagen open. Het fantastische reddersteam leidde alles in goede banen, wat niet altijd gemakkelijk was tijdens deze coronapandemie. Er passeerden dagelijks ongeveer 200 waterratten, maar de redders stelden alles in het werk om het zwembadbezoek veilig te laten verlopen.

Het zwembad draaide dan wel op volle toeren, de cafetaria moest heel wat maanden de deuren gesloten houden. Sinds kort kan uitbaatster Annemie Hubau de bezoekers weer met open armen ontvangen.

Reservatie

Wie graag baantjes wil komen trekken in het zwembad, moet dit nog altijd op afspraak doen.

UZKZ

Vanaf september zal ook UZKZ (zwemschool Zwevegem) actief zijn in Aquandé. De zwemschool zorgt dan voor een vervolgaanbod op de gemeentelijke zwemlessen. Meer info vind je hier.